2012-11-11 663 浏览
今日失惊无神咁约个中环朋友食午饭,佢即时就BOOK左呢间餐厅去到唔洗等位, 服务员已经带我地坐左个几唔错既位置, 无论系服务员定系客人, 睇落呢到外国人居多,,所以心感不妙..因为我的英文好屎~!果然不出所料...要用外语落单~! 幸好我有个识英文的朋友~! ^O^点左两个午餐一个鲈鱼意纷 - 分量多到意想唔到!! 鲈鱼煎得刚刚好,食落去外层有脆卜卜的感觉, 唔似一次过煎定拎上黎杂菜沙律 - D 菜好新鲜,而且洗得好干净,又冇烂叶,好唔错~再加上少少沙律醋,令人开胃冬阴公奶汤(见图) - 由于本人的英文真系太屎~所以只系识得个SOUP..所以唔知佢系乜SOUP就叫左黎试个SOUP黎到,睇落以为系一般的忌廉汤,但一饮落去真系令人意外!原来系有重奶味的冬阴公汤~!! 带有青柠,香茅味道,唔食唔知可以咁好饮, 但如果佢奶味轻返少少会便吸引我7 成熟西冷 - 肉质好丰富,唔肥又唔靭,而且烧得啱啱好! 呢个价钱中的水准之作~!最令人兴奋既系一落单就会有一个好巨型既自家制面包~面包外脆内软,相信系用左粗面粉黎整,食落好有口感!而且上枱时仲有点微温,好好味~!连同自己制又香又滑的牛油,融喺面包入面,
今日失惊无神咁约个中环朋友食午饭,
佢即时就BOOK左呢间餐厅
去到唔洗等位, 服务员已经带我地坐左个几唔错既位置,

点左两个午餐

而且上枱时仲有点微温,好好味~!连同自己制又香又滑的牛油,融喺面包入面,真系唔食都饱~
咁啱当中我超劲肚饿~所以轻松地处理左~!

食品上美中不足既地方,就系餐饮只系一般的咖啡或茶...稍有特色既咖啡差唔多要加原价先可以转
确系令人有少少失望
题外话/补充资料: 其实本人比较喜欢慢食, 但有一个赶时间食中午饭的朋友 如果佢地上餐的节奏可以快返一D,相信会更好~ 下次有机会再一试佢的晚餐~!
2012-09-27