2014-01-21
平时都有黎开琼华食野,不过呢间就系第一次试。以前听过D朋友讲,呢间Cafe有好多唔同既野食,实有一款岩我食,于是今日就同朋友一齐去试下。一入到去,望到个餐牌,真系有唔少选择,花多眼乱。(影果时手震,后来睇相先发现咁蒙-_-)一向有选择困难症既我,最后拣左个温泉蛋肥牛石锅饭.因为想食下饭焦。老实讲,个饭一黎到果时,我都俾D白色既蛋吓亲架。果时心谂,唔通我个朋友玩我。之后,我就抱住搏一铺既心态,鼓起勇气,尝试第一啖。平时D人就话人不可以貌相,其实呢锅饭都唔可以貌相。面头既温泉蛋虽然卖相唔算好好,但系十分滑,入口即溶,而且有浓浓既蛋味,岩哂我呢个钟意食蛋既人。跟住我就将D蛋捞哂成锅饭,连埋D牛同饭一齐食。牛肉有D嚼劲,牛味唔算好重,恰到好处,加埋阵阵既蛋味,呢个饭认真唔错。食到最后,个底都有适量既饭焦,脆脆地既饭焦带黎另一种口感,正。一向大食既我,即刻叫多一碟甜品。我叫甜品之前特登睇下其他人食D咩,见到隔离枱叫左个香芒法式班戟,食到停唔到手,我就跟机叫一碟试下。呢个甜品既卖相就正常好多。我先试一啖个雪糕,虽然系普通既云呢拿味,不过雪糕好滑,完全冇粗糙既感觉。班戟微热,唔会热得太过份。我切开之
呢个甜品既卖相就正常好多。我先试一啖个雪糕,虽然系普通既云呢拿味,不过雪糕好滑,完全冇粗糙既感觉。班戟微热,唔会热得太过份。我切开之后加埋芒果一齐放入口,班戟烟烟韧韧,芒果滑滑地,都几夹。