2014-12-31
做左openrice会员咁耐,都未试过写食评,唯独今次真系忍唔住要俾返个好评!😋其实我本身就麻麻地食韩烧,因为觉得会食到成身烟味。但今次因为住tko既朋友话有间新开韩烧想一齐试下先黎。因为怕无位我地两个I人都一早打定book台,所以8点黎到就即刻可以入座😁一坐低就即刻有waitress行埋黎同我地开炉同介绍酱料,跟住就开始出去攞野食啦。我就一向食肉兽所以专攻肉类。虽然无汉x咁多款但睇落都几新鲜值得推介龙利柳👍肉质嫩滑,烧完加埋柠檬醋简直一流!我朋友平时唔食鱼都系咁烧😂因为对熟食无咩兴趣所以无留意,不过貌似几多款,仲有红酒烩牛尾。薯角热辣辣好香脆!美中不足系无茄汁点。啲肉类味道好新鲜无落味精,值得一赞👍烧落都无咩油烟味😝而且烧到咁上下waiter都会主动行埋黎问洗唔洗换炉原来转角位仲有个寿司吧,有4款刺身供应。三文鱼腩睇落好肥美😍甜品有好多选择,有豆腐花,香芋西米露,各款啫喱糕点,又有cheese cake同好抢眼既抹茶喷泉😍西瓜超甜!!!!所以成日比人抢晒😂仲有哈蜜瓜都好甜👍👍👍唔少得疯狂食dreyer's雪糕😁不过又系好快比人抢晒,好彩都refill得算快话说出出入入攞左野食咁多次都
一坐低就即刻有waitress行埋黎同我地开炉同介绍酱料,跟住就开始出去攞野食啦。 我就一向食肉兽所以专攻肉类。虽然无汉x咁多款但睇落都几新鲜 值得推介龙利柳👍肉质嫩滑,烧完加埋柠檬醋简直一流!我朋友平时唔食鱼都系咁烧😂
因为对熟食无咩兴趣所以无留意,不过貌似几多款,仲有红酒烩牛尾。 薯角热辣辣好香脆!美中不足系无茄汁点。 啲肉类味道好新鲜无落味精,值得一赞👍烧落都无咩油烟味😝而且烧到咁上下 waiter都会主动行埋黎问洗唔洗换炉 原来转角位仲有个 寿司吧,有4款刺身供应。 三文鱼腩睇落好肥美😍 甜品有好多选择,有豆腐花,香芋西米露,各款啫喱糕点,又有cheese cake同好抢眼既抹茶喷泉😍 西瓜超甜!!!!所以成日比人抢晒😂仲有哈蜜瓜都好甜👍👍👍 唔少得疯狂食dreyer's雪糕😁不过又系好快比人抢晒,好彩都refill得算快 话说出出入入攞左野食咁多次都有留意到依幅墙,因为画得好可爱😁睇真啲原来画既全部都系餐厅既食物,又几有心思!其实除左依幅画之成间餐厅都装修得好靓好特别。出街食野除左重视味道质素,视觉享受都唔可以忽视😎
我地烧左两个钟就埋单走人,总括黎讲今次食得好开心,食物选择虽少但质素高,又唔会烧到成身油烟味。员工都几有礼貌有求必应,清枱速度快👍环境都好干净,装饰够晒modern,墙上既画好靓!!如果可以播下kpop就更好啦哈哈😂😂😂
埋单每人$198加一都唔算贵,仲即时免费join埋membership下次黎有95折😁