2018-02-24 373 浏览
见到新开左茶狼pop-up store 3月2x号就无 所以就去饮多几次 虽然排左十几分钟先买到 但都值既水果四季春 (少甜少冰) - 好清 我第一次饮个时佢无热情果系入面 比较好饮 第二次加左热情果 有d酸 所以我个人黎讲唔系咁中意 但系个茶好清 又清得黎透出淡淡既水果味 而且好足料 入面有一粒士多啤梨 一块西瓜 两块苹果 有个青柠 一片柠檬同橙鲜甘蔗奶盖青茶 (少糖 -70%糖)- 个奶盖系好香奶味 好似用whipping cream打出黎既野味 但我个人中意其他店d咸咸地既奶盖多d 甘蔗同茶味都岩岩好 不过饮下饮下会觉得真系好甜 可能因为甘蔗本身都甜 所以怕甜既最好叫微糖(50%糖)
鲜甘蔗奶盖青茶
水果四季春