2018-05-12 693 浏览
经常都要去葵芳的我,无意中见到这间食店的宣传,先知唔知道葵芳广场入面有一间买土耳其食品嘅食店;对我来讲,土耳其菜通常都系喺市区(比如尖沙咀、中上环、铜锣湾或湾仔一带)一带出没,比如连锁式的土耳其加中东食店 Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria。同埋正宗嘅土耳其菜通常价格至少都要每人$200或以上,食一餐随时要每人$400先可以离场。今次系我系葵广见到一间土耳其外卖店,我都觉得好新奇,但当我睇落去𠮶时候,我发现呢间土耳其食店没有我想要嘅羊肉卡巴(或者羊肉产品),所以我今次试咗佢哋热卖嘅鸡肉卡巴(见图一),食落去发现入边嘅汁超多,味道唔错,相比起喺Ebeneezeer’s 嘅羊肉卡巴,佢哋嘅汁冇咁辣。跟住我就试咗佢哋嘅沙律:吞拿鱼沙律(见图二)我好钟意吞拿鱼沙律上边𠮶啲酱汁,好似我食卡巴𠮶阵时𠮶啲酱汁咁,同埋亦都有配菜陪衬,食落去觉得好新鲜好清爽。第三,我钟意铺头有唔同嘅食品可以随便试食,因为一般嘅外卖食店入面,通常都唔会有呢啲咁嘅野可以比其他人试食。最后,我本人十分建议去这一间外卖店,佢哋入边有好多正宗嘅土耳其食品,比如土耳其咖啡,土耳其汽水(见图三),希望我都可以

最后,我本人十分建议去这一间外卖店,佢哋入边有好多正宗嘅土耳其食品,比如土耳其咖啡,土耳其汽水(见图三),希望我都可以喺香港见到和这间外卖店相似的外卖店。

外卖自取
  • 鸡肉卡巴