2018-10-04 105 浏览
个人好喜欢去深水埗觅食,因为小店多,选择多,平平地都可以食到好野,呢日就发掘到一间唔错的小店,呢间店新新地,专食重庆麻辣面。优-店面几新,坐得几舒服-红日夜晚7点几,唔使等位,直接入坐-menu有好多选择,单系小菜都有8样10样,样样都好想试-我地两个人叫左一碗招牌麻辣牛腩面(小辣)$39 。首先讲下d牛腩,我朋友一见到d牛腩就话d牛腩一定好硬好难咬,但唔系啰,我一咬即开,够腍而且好入味,个人觉得唔错。呢度的汤不但有辣,麻的程度都唔少野,但未置于麻到条舌无感觉,总之,好过瘾!另外,呢度的小辣都唔惹小,我平时都算食到少少辣,但都觉得小辣都几辣,搞到我系禁饮豆浆解辣,建议第一次黎想试辣的朋友都系由微辣开始食起。-我地仲叫麻辣黄金皮蛋(细)$12,我个人好钟意食呢个小菜,一黎12蚊有6件,都几平,而且呢个小菜食落好有层次,先系食到麻辣,之后有蒜香,有皮蛋外层的Q,最后系蛋黄的香甜,正!-我地2个人叫左一碗麻辣牛腩面、一碗碗豆炸酱捞面、一碟细麻辣黄金皮蛋、2杯豆浆,都只系$99,一百有找!CP值好高!劣-碗豆炸酱捞面好麻麻,d面加汤系好味,但攞黎捞就唔好味,d料太少,面太多,唔系好balanc

-店面几新,坐得几舒服
-红日夜晚7点几,唔使等位,直接入坐
-menu有好多选择,单系小菜都有8样10样,样样都好想试

-碗豆炸酱捞面好麻麻,d面加汤系好味,但攞黎捞就唔好味,d料太少,面太多,唔系好balance,而且要$43,唔系好值,唔推荐大家食!

总结:下次会再去食,因为落order时唔记得转薯粉,下次一定要去食薯粉,而且要再试其他小菜同饺子!
招牌麻辣牛腩面
麻辣黄金皮蛋(细)
碗豆炸酱捞面
招牌麻辣牛腩面
麻辣黄金皮蛋(细)
  • 麻辣黄金皮蛋