2019-05-14 46 浏览
今次呢间日本料理餐厅位于大围,虽然店铺细,但食物种类繁多,有刺身,寿司,卷物,沙律,手卷,鱼生饭,串烧等等呢度晚市都有套餐叫,价钱又平,所以我同朋友分别叫左一个set同啲小食。刺身寿司定食,刺身新鲜,入口即溶,而寿司用料新鲜呢啲基本吾讲,最紧要寿司饭比例岩岩好 一淡食落去好满足。日式金蒜牛肉眼配招牌卷,最钟意呢个肉眼扒,肉质鲜嫩多汁,加上有啲炸左既蒜头粒配住食,口感一流。杂锦天妇罗,有蔬菜同虾,即叫即炸,而炸粉又唔会太厚,食得出原本味道,值得推荐。日式炒杂菜,有黑椒味但调味有点单调,整体嚟讲有啲dry。香草羊架,中规中矩,羊肉味比较重,但肉质不错,几嫩下。跟餐有面豉汤同甜品,甜品系南瓜西米露,食落去南瓜味唔重,而且又唔太甜,味道啱啱好

今次呢间日本料理餐厅位于大围,虽然店铺细,但食物种类繁多,有刺身寿司,卷物,沙律,手卷,鱼生饭,串烧等等
日式炒杂菜,有黑椒味但调味有点单调,整体嚟讲有啲dry。
香草羊架,中规中矩,羊肉味比较重,但肉质不错,几嫩下。
跟餐有面豉汤同甜品甜品系南瓜西米露,食落去南瓜味唔重,而且又唔太甜,味道啱啱好