2019-08-07
成日有朋友介绍呢间餐厅,咁寻日约左朋友喺湾仔食晚饭就决定一试!位置比较难揾,不过坐地铁喺A3出口出,沿住庄士敦道行,转入湾仔道直行就系!舖面有d细,大约7点去到,已经见到有人喺度等紧,职员会叫留低contact.,差不多到会打俾你,不过我见附近无乜野行就喺舖出面等,大约半个钟就可以入座。餐牌选择唔系劲多𠮶只,不过够拣的。我地两个人,分别叫左出名嘅和牛船面同和牛湿炒河。饮品叫左椰青同西瓜沙冰,无乜大惊喜,夏天饮一流,但价钱偏贵。到甜品了,点左芒果糯米饭同班兰汤圆。芒果糯米饭拍得住泰国𠮶啲,正!至于汤圆,系热食嘅,真心特别,未见面有班兰味,个涵有啲椰丝同nuts,我本人本身不好甜就觉得太甜。不过都系值得试嘅食物之一。总括黎讲,和牛船面同汤圆系正,但餐厅比较迫,食完要即走,以呢个价钱黎讲,坐得舒服啲会更加好!
到甜品了,点左芒果糯米饭同班兰汤圆。
芒果糯米饭拍得住泰国𠮶啲,正!