2020-01-14
餐厅位于荃新天地1期顶层,装修几靓,但可能位置问题,闲日同假期都唔系好多人。不过都好,可以拣位坐,两个人如果叫多嘢食嘅又可以坐四人台,慢慢食住倾计😎试过一次净系点面餐,觉得几好食。见佢晚市有二人套餐,包面、小食、饮品同甜品,价钱又唔贵就试下🍽小食都好多款,套餐本身已帮我拣左马来香炸鸡翼同沙嗲鸡髀肉串,然后我再喺自选果堆拣左五香卤肉、一口脆豆腐、通菜配马拉盏酱鸡翼肉串惹味又嫩滑、豆腐同样香脆👍🏻👍🏻马拉盏酱好味嘅,但较咸,食时要就住醮👆🏻面就拣左虾肉肉片油面同虾肉鱿鱼米粉,除左𩠌同面底之外,佢仲可以俾你拣汤底,我就拣左辣虾汤🌶虾肉开半吸收哂汤味,鱿鱼亦好入味。汤只系少辣,想加辣就要自己落辣椒油,但系都好好味嘅,虽然佢好深色,但味道啱啱好,唔会过咸😋边食都忍唔住饮多几啖饮品系冰糖柠檬薏米水同青柠梳打,薏米水唔会太甜,食完浓味嘢饮返啖啱哂😉仲好多薏米添甜品啲名样样都唔知系咩,试左桔子香茅冻同摩摩喳喳。见到摩摩喳喳果只紫色时,其实有啲吓亲,但食落同喳喳差唔多😋无论小食、主食、饮品到甜品都好满意嘅一餐👍🏻👍🏻
鸡翼肉串惹味又嫩滑、豆腐同样香脆👍🏻👍🏻
马拉盏酱好味嘅,但较咸,食时要就住醮👆🏻
仲好多薏米添