2020-01-24 447 浏览
之前系网上睇到呢间系铜锣湾嘅网红中菜,一直好有兴趣,今日终于得闲同朋友一齐过嚟呢间试下。农历新年有特别嘅menu,桔仔形状嘅虾饺好符合农历新年嘅气氛,肠粉就做成炮仗嘅形状,很有创意。而且味道都好好,肠粉中间一层脆脆地,里面啲馅就系虾同蟹肉,而肠粉皮就用咗红菜头汁去做染色,入口顺滑。另外亦值得一提嘅系佢地嘅带子,带子肉好大粒,而且味道鲜甜,肉质鲜美,又唔会话太熟。多数喺出面饮茶食嘅虾饺都系普通虾,咁用龙虾肉整嘅虾饺你又有冇试过?佢地嘅香槟龙虾饺,用龙虾肉做馅,而虾饺皮晶莹剔透,有淡淡嘅酒味又唔会太抢口,颜值高味道又好食。只豉油皇大虎虾好好食😋最后我哋试埋佢哋非常邪恶嘅流沙包,同埋咖啡酒味葡挞。我哋三个人食咗七百零蚊左右仲有免费泊车添,真心觉得比起利园其他中菜厅价钱合理,系causal dining 入面服务都算细心,期待星期日再嚟。
只豉油皇大虎虾好好食😋
最后我哋试埋佢哋非常邪恶嘅流沙包,同埋咖啡酒味葡挞。