2021-03-17 84 浏览
早前系ig见到有呢个优惠,咁岩男友中左个no.就专程放工去食呢间试下~入座后我地叫左个二人餐,再落order时核对no.送左个生虾刺身!废话唔多讲,即刻俾相大家睇!第一样系刺身!鲜甜生虾,再配上泰式辣汁好开胃!值得一试!第二样系虾饼!每一旧都好真材实料,好足料,唔系藏有空气既冧,而系胀卜卜脆卜卜,啖啖肉。再点上泰式甜辣酱,一流~第三样系青咖喱,我地拣左猪。青咖喱系餐厅推介黎,所以明知会比较辣都照叫😂 个猪系厚切腩黎,唔会话太薄或者太厚唔好咬,配上咖哩味道岩岩好!大推!但可惜。。。咖喱冇配饭。。。哂晒第四样黎到系金边粉。老实讲有少少后悔冇叫油饭而叫左呢个,因为系青咖喱比较下真系逊色左好多!特别系青咖喱自己冇带饭,得个汁同猪。如果叫饭,相信青咖喱会全清!因为青咖喱实在太香了!对比下,唔建议叫金边粉。不过~单论Thaiology 金边粉同出面其他泰餐食既,味道仍然更胜一筹,甜酸由其特出。第五样!椰汁鸡汤!一上黎就浓浓椰汁汤味!将青咖喱味cover左🤣最扺死系有个火炉一路heat住个汤!初初送上黎我都load唔到呢个系汤饮!随汤仲附上青柠添~汤就偏喊,而且饮下饮下都有好微既冬阴公味。汤料好多

泰式生虾刺身

第一样系刺身!鲜甜生虾,再配上泰式辣汁好开胃!值得一试!

脆炸虾饼

青咖喱 -猪

泰式鲜虾金边粉

椰汁鸡汤

第五样!椰汁鸡汤!一上黎就浓浓椰汁汤味!将青咖喱味cover左🤣最扺死系有个火炉一路heat住个汤!初初送上黎我都load唔到呢个系汤饮!随汤仲附上青柠添~汤就偏喊,而且饮下饮下都有好微既冬阴公味。汤料好多!有鸡,菇,洋葱等,但真系冇咁大个胃,我地都系饮哂d汤就完了

泰式炒杂菜

最后一样,炒杂菜。本来就冇咩期望,亦真系名符其实既炒杂菜,不过不实,一般般。

随餐附送两杯饮品,唯一可惜系冇得补差价饮特饮试下,只可以正价买
。所以普普通通「唔该一杯柠茶一杯奶茶丫」

(值得一提系呢到既服务生都超nice,超有礼貌!Very Good!超满意!)

最后埋单:二人餐$398+加一$50.6(虽然生虾刺身免费,但要收翻正价加一服务费)=$449,人均$224.5

整体黎讲,我会推介椰汁鸡汤,青咖喱,同生虾刺身
2021-03-16
$224.5 (晚餐)
泰式生虾刺身
脆炸虾饼