2021-04-23
微醺 The Joy House+多国菜+酒吧🏠overall/环境/ 服务:+ 有两个区域组成 店内就系典型嘅酒吧咁 店外就似cafe 咁 嘅小园地 + 超钟意佢每一枱都有嘅气氛灯 按一下可以转色 长按可以改变光度 真系可以营造微醺嘅气氛+ 店员好有礼貌 仲会介绍下每一道菜 cocktail mock tail 有乜特别 ✳️ cocktail mock tail 嘅presentation 好打卡able‼️烤美国特级肉眼扒 $338好食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指数:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指数:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 五成熟 我觉得系perfect ✅ 唔会韧 咬唔开 又唔会有梳打粉处理过嘅口感 ✅ 保留到丰富嘅肉汁 浓郁嘅肉味 ‼️ 带子香蒜橄榄油意粉 $ 168好食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指数:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指数:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 刺身级带子 大大粒 可以食咗带子先再食意粉 完完全全咁享受到 新鲜 零雪味的带子✅ 香蒜橄榄油意粉 系经典菜式 最考验师傅功力 🤪 呢碟 最对合格 ✅意粉弹牙又唔会硬 每一条都沾满橄榄油 做到油而不腻 非常之惹味 ‼️Gin ever $14
微醺
✅ 保留到丰富嘅肉汁 浓郁嘅肉味
‼️ 带子香蒜橄榄油意粉 $ 168
‼️Gin ever $148
✅ 自家制话梅系成杯cocktail嘅核心
✅ 少少酸甜系几开胃 酒味又唔会重到盖过咗其他味 互相配合得几好 酒真系呢到嘅皇牌
✅ 只杯同其他cocktail 一样好打卡able 系暗暗地嘅灯光几好打卡
‼️got juice $70
抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 由菠萝 橙汁 椰奶 等组成嘅 mocktail 系唔饮酒又想chill 下的水果味首选
✅ 只杯都好得意 系flamingo bird造型
📍 中环士丹顿街11号Shama Soho地舖
G/F, Shama Soho, 11 Staunton Street, Central
⏰ 星期一至日
11:30 - 22:00
☎️ 电话号码 97816881
📩喜欢我的文章,可以关注我及赞好以作鼓励