2021-07-23 131 浏览
咁岩lunch时间系九展,发现到哩间系地牢嘅丼饭专门店,search过平时应该好多人,但今次1230竟然唔驶排队,即刻试下! 【是日厨师精选-赤身,中拖罗,日本海胆丼】HKD170 成个set有味噌汤,前菜日式冻辣蕃茄,丼饭同埋一碟仔啫喱咁嘅物体,再加埋杯冻绿茶。 味噌汤正常好味。 日式冻辣蕃茄好有惊喜。我本身唔食生蕃茄,但朋友食完话好好食,搞到我好好奇试一试,点知真系好食!完全冇我接受唔到嘅生蕃茄草青味,少少酸酸辣辣,系似地狱拉面果种辣味。仲有蕃茄嘅爽口,好开胃。 丼饭嘅鱼生好新鲜。赤身实净鱼味浓,中拖罗有油香,海胆鲜甜,完全冇苦味。仲有玉子同三文鱼籽。捞埋生磨嘅山葵,正。个饭份量几大,但本身系热饭,一开始食落冇寿司醋嘅味,我仲谂点解咁奇怪。再试一试果碟啫喱仔,酸到入唔到口。睇返本menu,原来系寿司醋果冻嚟。跟返个人口味捞入个饭度食,成个观感fit晒。 食完饮埋杯冻绿茶。舖面环境舒服,虽然灯光暗少少,但坐得都几松动,仲有bar枱位,好有气氛。有兴趣黎食最好都系订位先。

【是日厨师精选-赤身,中拖罗,日本海胆丼】HKD170

味噌汤正常好味。