2022-07-15
竹虎京堂⛩评分:🌕🌕🌕🌕🌑来到九龙湾MegaBox,拥有住九龙东最大嘅IKEA,每次行完之后都要谂吓食咩好,咁啱路过MegaBox入面一间叫竹虎京堂⛩嘅日式主题餐厅,咁梗系要入去试下啦!餐厅以日式定食为主题,咁点左一个海胆流心蛋竹筒饭定食🍁 上菜有惊喜,因为除咗竹筒饭外,仲有好似日本定食咁又唔同类型嘅果子🍡前菜甜点! 前菜包括沙律茶碗蒸同埋果子,味道不过不失但胜在够精致,主菜竹筒饭,感觉到竹筒味深入饭香,配上铺满嘅海胆同蛋浆,很有日式风情🇯🇵 但建议可以俾食家选择返饭量多少,感觉男生会食唔饱呢!甜点系我最喜欢嘅地方因为佢系日本抹茶布甸🍮,绝对唔会揸流摊,布甸口感层次分明配上唔会太甜嘅红豆系最有日本感觉嘅餐点,可以的话我会想单点叫多一个!🥰....
评分:🌕🌕🌕🌕🌑