2023-01-10
一直想试呢间米线,终于有机会黎试试佢,估唔到平日晚市黎到已经有好多人企系门口等,拎左票等左大约20分钟左右入得,入到舖发觉舖位唔大,我谂坐到廿人左右,所以想黎食要排队都唔出奇,好在食米线的多数都系食完就走。座低后手机落完单等左一阵,发觉厨房都做到冇停手,除左堂食,外卖单都唔少,甘多人食,就算未食我谂味道应该都唔差。今次叫左一个味菜胡椒猪肚汤墨鱼饼大肠小辣米线$60,另一个系麻辣胡椒汤鸡肉韮菜饺小辣米线$50,两个汤底都好正,虽然小辣但原来都几辣,但好惹味😋比较下麻辣胡椒汤层次更丰富同出色👍🏻而呢间既米线系属于偏冧身的。至于𩠌方面,胡椒猪肚汤猪肚份量好多,鸡肉嫩滑入味必食,而大肠都入味,但个人觉得偏冧,我就比较喜欢有𡁻口的,至于其他𩠌就麻麻,下次应该会试其他。最后跟餐叫左杯朱古力都系加$6,朱古力味好浓好饮,另外冻柠宾都系加$9,绝对抵饮。虽然要排队,但有机会会再黎试其他汤底🍜