其实呢间蛋糕店我也不太认识,就是早前经过太子花墟买花,又适逢我妈咪生日,见到呢间店既寿桃蛋糕好吸引,就订左一个HKD500/2磅起,好大好靓,用料十足呢大大个可以好够人食,下次外婆大寿都考虑系到订返个先至于味道同馅亦系很不错,满满的生果,食落口唔会腻仲有配埋刀同蜡烛,蛋糕真系好味松软但唔会一切就散,做得很出色,配上的生果份量好多,蛋糕入面的生果带点爽脆,好正呢本身以为主打蛋糕,点知发现朱古力HKD72/100g又唔算贵所以又买左小小试下,我每款拣左一粒试下先想不到好好食喔,最重要有朱古力味但唔会过甜,感觉更健康,而且果仁香脆无平时外面吃到的朱古力当中的果仁有’忆’味,我最喜欢就系手上呢一粒,白朱古力夏威夷果仁但唔会好甜,岩晒,又好香脆加浓浓朱古力味女人始终系女人,最钟意买野,睇下睇下又睇中呢个鲜芒果忌廉卷HKD42睇到个夹心已够吸引买返屋企同人分甘同味鲜芒果夹著忌廉,而且芒果无黑点,足证好新鲜,入口香软,芒果香甜,不过个人觉得有香甜芒果,蛋糕的甜度可以再调低一点,会更好味,不过纯个人意见,可能年纪大了,对甜的要求度也降低了,哈.......其实而家好多集团式或连锁店经营的可能某方面更优

大大个可以好够人食,
下次外婆大寿都考虑系到订返个先

至于味道同馅亦系很不错,满满的生果,食落口唔会腻

所以又买左小小试下,

我每款拣左一粒试下先

睇到个夹心已够吸引

买返屋企同人分甘同味

其实而家好多集团式或连锁店经营的可能某方面更优胜,但也不可小看一些老店小店,它们的味道来得要好,更添了一份人情味!
  • 各款朱古力