好耐未黎过乐富了,原来乐富商场多左咁多好野食,梨满园是朋友推介的,既然大家都想食韩国野,一于试下啦~前菜好有诚意,五碟大大碟,不够仲可以添加,店员十分热情,唔知点乜好不仿问下她们哈哈前菜中我最中意泡菜,够入味,辣度适中,很开胃令我们好快就清左一碟。食韩国野一定唔少得人参鸡汤啦,我们只叫了个小碗的,但一样咁足料,鸡肉应该有一整边~原条人参~还有不少薏米等等滋补配料,香浓软糯,喝下去立刻醒神!这个海鲜煎香葱饼我们特意选了加芝士,果然系正确既选择!加了芝士特别香滑,鱿鱼丶虾等都好多,趁热食很脆口!我们人数不多所以烤的食材点的不多,不过原来每样都几大盘,所以好够饱。例如呢个烤带子系我至爱,真系好大粒!店家前期准备的很好,烤完就算乜酱料都唔沾已经非常好食。鲜甜爽口,肥嘟嘟好饱满。大虾呢个好抵食~大大只,鲜味十足。同行朋友特别喜欢酱油蟹,她说比起她韩国食到的更胜一筹,腌得好手势,仲特意叫左个白饭来配着吃~呢个系无骨鸡脾肉,至岩懒人吃,啖啖肉,好快熟,香嫩入味。我喺出面好少叫牛脷,因为如果煮得唔好,好易会好硬,起初要自己烤我都有D担心,点知原来咁好食!软硬适中,好有咬口,唔错!最后有一个惊喜,原来仲
前菜

海鲜煎香葱饼加芝士

烤带子

大虾呢个好抵食~大大只,鲜味十足。
鲜大虾

韩式生腌酱油蟹

呢个系无骨鸡脾肉,至岩懒人吃,啖啖肉,好快熟,香嫩入味。

烤牛脷

最后有一个惊喜,原来仲会送生果。靓橙够甜哈哈~大家都好满意呢餐~一定会再黎呢
送生果

2018-01-19