2022-10-23
本来以为0+3推行后,星期六日可以避开人潮!最后星期六日入嚟元朗都系大塞车😂 竟然揾到一间隐世嘅越南菜就系跟住千色广场附近...越式火车头牛肉河粉呢款河粉非常之丰富呀里边有晒牛丸牛筋牛腩扎肉等等嘅材料,分量非常多,就算连河粉底都好多!就算大胃王都会食得好满足!另外汤底非常清甜,我入口暖胃而且开胃!墨鱼饼配虾饼双拼河粉小海我哋有手打嘅墨鱼饼同虾片双拼!同一时间享受唔同欲望!个人好钟意食墨鱼饼!而另外一半就钟意食虾饼爽口弹牙!鲜虾越南春卷越南米春卷包住爽口弹牙大虾,沾上嘅酱汁非常开胃!越式凤爪酸甜秘制酱汁非常多,每一只无骨凤爪都心想酱汁非常入味!而且好开胃百香果特饮净系睇颜色就知道清新可口!里面嘅百香果味道非常突出,味道唔算好甜!非常解腻越南咖啡食越南菜梗系要叫返杯越南咖啡啦!呢度嘅越南咖啡香浓得来奶香扑鼻!黑埋对眼以为自己去咗越南!
越式火车头牛肉河粉
墨鱼饼配虾饼双拼河粉
鲜虾越南春卷
越南米春卷包住爽口弹牙大虾,沾上嘅酱汁非常开胃!
越式凤爪
百香果特饮