2016-03-01 856 浏览
咁岩去到上水附近揾朋友,同朋友行过见到呢间日本料理就入左去试下啦,点个知一试真系劲难忘,下次有机会一定会再返黎!因为闲日啦同埋同朋友比较早时间就到左,所以唔洗等就入得:)我地叫左串烧,刺身同埋个甜品,首先就黎左我叫既野饮先,就系抺茶红豆冰。绿茶味唔浓唔系好苦𠮶种,对我黎讲就岩哂 加埋红豆黎饮岩岩好 之后就系当日既精选既活鱼刺身 - 目张啊!卖相好靓,食落仲正!我原本系唔太食刺身既人啦,系朋友威逼下食左一块之后就停唔到仲抢埋朋友𠮶份haha佢既口感好烟靭,鱼味好鲜甜,正!之后就到我地叫既串烧喇~首先系盐烧烟肉蕃茄仔串~~~~P.S 好钟意佢个炉,好少舖头仲有炭炉烧,仲要好靓haha一路烧一烧闻到烟肉既香味引死我同我朋友 烧完之后既烟肉蕃茄串好香,外层既烟肉好脆,咬到内入面既蕃茄仔之后又中和左烟肉既油腻感第一个就食佢系正确既选择 好开胃! 之后我地就食珍宝帆立贝 佢落左少少牛油同蒜粒,烧既时候好香 入口好嫰,烧完之后都仲有鲜甜味,加埋牛油香谂起都流口水 之后就到鸡翼喇,我系一个鸡翼控,而呢到既串烧都无令我失望 有店员既帮忙,鸡翼烧到外脆内嫰,同埋间舖腌得好好食 最后既就
因为闲日啦同埋同朋友比较早时间就到左,所以唔洗等就入得:)
抺茶红豆冰
绿茶味唔浓唔系好苦𠮶种,对我黎讲就岩哂 加埋红豆黎饮岩岩好

之后就系当日既精选既活鱼刺身 - 目张啊!
卖相好靓,食落仲正!
佢既口感好烟靭,鱼味好鲜甜,正!
之后就到我地叫既串烧喇~
首先系盐烧烟肉蕃茄仔串~~~~
P.S 好钟意佢个炉,好少舖头仲有炭炉烧,仲要好靓haha
一路烧一烧闻到烟肉既香味引死我同我朋友
第一个就食佢系正确既选择 好开胃!

之后我地就食珍宝帆立贝
佢落左少少牛油同蒜粒,烧既时候好香
入口好嫰,烧完之后都仲有鲜甜味,加埋牛油香谂起都流口水

之后就到鸡翼喇,我系一个鸡翼控,而呢到既串烧都无令我失望
有店员既帮忙,鸡翼烧到外脆内嫰,同埋间舖腌得好好食

最后既就系盐烧牛舌‌~~
牛舌都算厚,入口好有弹性,因为可以自己烧所以自己控制烧几耐
店员教我地烧一阵就okay所以唔会话太靭咬唔开,又多肉汁好好食!!
佢仲同我地讲给如果叫六串串烧就会送啤酒,可惜同朋友食唔到咁多,下次多d人黎一定叫haha
女人就系要有甜品先哪叫食完一餐
所以我同我朋友就决定叫个蜜瓜红豆芭菲
个蜜瓜比我地两个想像中大好多 同朋友两个人差d食唔哂

蜜瓜好甜,加埋呍利拿雪糕同红豆真系好好食!
唔洗担心会太甜因为雪糕有d中和左
我同朋友都觉得四个人share食都够haha

总括同朋友都觉得值得再黎食

舖头唔算大 好适合三五知己聚会,

有机会一定会再黎,又价钱公道又好味!

2015-10-22