2023-09-10 428 浏览
星期日食完晚饭仲想同班friend hea多阵,但又带住个小朋友,最好就系去食糖水,我哋女人街附近食饭,本身谂住近近地去广华街后面有两间甜品店,点知去到见到门口有成十几人等,我哋就再慢慢行去黑布街。见到呢间唔洗等位就即刻入去。我哋四个大人一个小朋友,本身我哋都谂住坐逼啲坐张四人枱算,费事阻住人哋做生意。点知个哥哥超好人,主动拍多张枱比我哋,等我哋坐得舒服啲。我哋叫左四款甜品🍮❤️朱古力疏乎厘疏乎厘涨卜卜超有空气感,外型满分🫶🏻朱古力味香浓但唔会太甜,口感好fluffy,配埋雪糕食超match 👍🏻紫薯心太软伴雪糕初初都担心紫薯个味会奇怪,系因为小朋友先嗌,食完先觉得系四个之中最好食,最有特色,上枱热辣辣,外脆内软一切开就有浓浓嘅紫薯流心,紫薯味香浓又唔会过甜,大家都争住食劲快清碟🍌香蕉船雪糕似系以前细个雀巢𠮶啲三色雪糕,可能有人会觉得唔钟意,但我自己觉得真正嘅香蕉船系要呢只味先有童年回忆😂😂🍧益力多绵绵冰绵绵冰好多配料,卖相唔差,但味道就一般般,益力多味好淡,唔认真嗒都食唔出个味,但未至于难食嘅🤭

我哋叫左四款甜品🍮

❤️朱古力疏乎厘