2013-10-12 454 浏览
因为朋友未嚟过「金丼」放题,所以见有团购优惠就相约去试,今次食嘅系「2.5小时+每人一只北海道焗蚝」团购,环境唔算特别好,因为坐落都几逼,食物款式算多,Menu上嘅未试得哂,希望下次可以试哂佢吧。不过值得一赞嘅系上菜速度算快,而且无咩漏单情况。嚟得最快嘅当然就系刺身,同其他放题铺头相比,金丼嘅刺身绝对算得上新鲜,嚟多几转都无有怕!小食都算唔错,特别系「自家制泡菜」,就连平时唔食泡菜嘅我都会咗唔少,另外「溏心玉子」都唔错,溏心及酱汁都好好味,推荐!炸物方面就水准不一,天妇罗虾我就觉得几一般,但炸鸡软骨真系几正!唔会粉又有有软骨嘅感觉,而且唔会过份调味,绝对推荐!说好送嘅嘅「每人一只北海道焗蚝」,过咗好耐终于送到嚟,不酽质素真系大失所望!味道普通之余,只蚝仲好细,基本上都系芝士同忌廉嚟。另外,仲有外面放题少见嘅「火锅」,今次试嘅就系「日式三文鱼头腩锅」,汤底有蔬菜同三文鱼头,好足料!而可以叫嘅火锅配料就系平时见开个啲,质素唔算差(除左肥牛)。最后当然唔少得甜品,因为唔系甜品舖,啫喱、布丁嘅质素都唔可以期望太高,不过「金丼」最正嘅就系平时限人头数嘅雪米滋,呢到可以任•叫•!大满足!
。不过值得一赞嘅系上菜速度算快,而且无咩漏单情况

,另外「溏心玉子」都唔错,溏心及酱汁都好好味,推荐
!味道普通之余,只蚝仲好细,基本上都系芝士同忌廉嚟。
题外话/补充资料: 其实有谂过挑战6小时嘅团购,不过同朋友商量后都系2.5算,但2.5食食吓又觉得好快就过咗!而且食紧𠮶时有新团购出咗,就系同价,不过多咗只小龙虾,望著人有我无,情何以憾!
2013-09-07
用餐优惠