2022-06-29 125 浏览
#太想家乡了 #又食台式料理.最近有朋友话我知西湾河都有好好食嘅台湾料理我又点会唔去试吓先~.幸福锅📌筲箕湾道57-87号太安楼地下G25号舖.大家一见到地址系太安楼都知道店舖唔算太大对呀,唔太大,但都算座得舒服架~.我同攸桐爸就点咗♦️ 幸福小食拼盘点解成日都会点拼盘?因为唔洗点谂又可以有好多嘢食嘛~拼盘有盐酥鸡,甜不辣,樱花🌸虾饼,鸡卷,卤蛋,香肠,地瓜条,炸花枝丸同埋麻辣鸭血!几多款式~不过我最钟意❤️就系个鸡卷佢系醉鸡卷嚟~非常入味又嫩滑~谂起又流口水🤤.♦️ 麻辣什锦牛肉锅唔好见到佢锅仔细细,里面超足料呀!多牛肉都唔在讲,仲有蚬,猪肉水饺🥟,花枝丸,鸭血等等真系多到讲唔哂~而佢啲牛肉新鲜,肉质鲜甜我呢个锅叫咗小辣,都已经好好味同辣度啱哂攸桐爸~呢个锅仲有主食粉面可以跟架方便面,宽条薯粉,粉丝米饭等所以一个锅都好够饱呀!.♦️ 士林盐酥鸡排便当🍱呢个便当🍱都系主食可以有唔同嘅配搭可以选古早卤肉饭或麻辣干拌面份盐酥鸡排好大块,虽然份开几块但每块都好大块,呢个便当🍱好抵食呀而且个麻辣干拌面非常有水准面条烟韧又够入味鸡排肉质嫩滑!!.整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服务:🟣🟣🟣🟣🟣
#太想家乡了 #又食台式料理
最近有朋友话我知西湾河都有好好食嘅台湾料理
我又点会唔去试吓先~
幸福锅
📌筲箕湾道57-87号太安楼地下G25号舖
大家一见到地址系太安楼
都知道店舖唔算太大
对呀,唔太大,但都算座得舒服架~
我同攸桐爸就点咗
♦️ 幸福小食拼盘
点解成日都会点拼盘?
因为唔洗点谂又可以有好多嘢食嘛~
拼盘有盐酥鸡,甜不辣,樱花🌸虾饼,鸡卷,卤蛋,
香肠,地瓜条,炸花枝丸同埋麻辣鸭血!
几多款式~
不过我最钟意❤️就系个鸡卷
佢系醉鸡卷嚟~
非常入味又嫩滑~谂起又流口水🤤
♦️ 麻辣什锦牛肉锅
唔好见到佢锅仔细细,里面超足料呀!
多牛肉都唔在讲,仲有蚬,猪肉水饺🥟,花枝丸,鸭血等等
真系多到讲唔哂~
而佢啲牛肉新鲜,肉质鲜甜
我呢个锅叫咗小辣,都已经好好味同辣度啱哂攸桐爸~
呢个锅仲有主食粉面可以跟架
方便面,宽条薯粉,粉丝米饭等
所以一个锅都好够饱呀!
♦️ 士林盐酥鸡排便当🍱
呢个便当🍱都系主食可以有唔同嘅配搭
可以选古早卤肉饭或麻辣干拌面
份盐酥鸡排好大块,虽然份开几块
但每块都好大块,呢个便当🍱好抵食呀
而且个麻辣干拌面非常有水准
面条烟韧又够入味
鸡排肉质嫩滑!!
整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服务:🟣🟣🟣🟣🟣
环境:🟣🟣🟣🟣🟣
地点:🟣🟣🟣🟣🟣
总括嚟讲,幸福锅无论地点,食物出品超正!
坐位宽敞又舒服
不过都几多人食架,所以想食嘅朋友仔要早啲去排队啦~
#攸桐妈饮饮食食游踪 #攸桐妈 #攸桐妈妈游乐团 #zozimama #6B29production #路边研究事务所 #6B29 #西湾河美食 #香港美食 #大小帐 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎妈妈 #hkkol #foodie #hkfoodie