2021-01-30 1218 浏览
九龙城新发现,原来除咗食泰国菜之外仲有其他选择⋯⋯韩国菜。哩间只做外卖不设堂食嘅韩国舖头叫Mami cook by Kim’s Korean Food Store。舖头唔系好大,直入店内放置个雪柜摆放店主自己腌制嘅韩国前菜(类似韩国街买紧𠮶啲)有泡菜,萝卜粒,萝卜丝,菠菜,小薯仔,炒蘑菇,坚果鱼仔,辣青瓜粒,生腌八爪鱼,生腌鱿鱼,芽菜,蛋卷......。雪柜旁边摆放紫菜饭卷。我第一次试唔敢买好多,只系买咗泡菜,萝卜丝,蛋卷,两条紫菜饭卷,泡菜豆腐汤,泡菜煎饼,甜辣炸鸡。由于好多外卖,落单后都要等30分钟(好食都值得等👍🏻)由于佢系自家制,食物唔会太过浓味,我食过韩国街啲泡菜,太浓味,食完都会觉得好口渴,哩度吾会,我觉得好好味。甜辣炸鸡好入味,一盒有15件,我都忍唔住一个人食咗五件😋。价钱唔贵👍🏻下次可以试其他嘢食
由于好多外卖,落单后都要等30分钟(好食都值得等👍🏻)
外卖自取
  • 甜辣炸鸡,自制前菜