2006-09-30
早前经朋友介绍呢间舖头,谂住佢都有几多野,咪一于试下罗一心去试那个自选私房菜套餐,所以同左爱立信一齐去前菜(可选2款):红黄粒粒鸡软骨(我相信佢用脆浆粉去炸,食落都ok)茶杯粒粒萝白糕(略嫌辣左d,爱立信就岩食,我因为唔食得辣)汤:淮杞元肉炖响螺头汤(够热,同埋都好好味,正)法式什菜汤配一件米通(件米通系放落去d汤度,味道似罗宋汤,但相比中汤黎讲似乎逊色左些少)主菜(可选2款) :铁板牛柳粒配烧汁(系就系铁板上,但淋汁时,一d都唔铁板feel㖞,但牛柳都整得好嫩)青红粒粒咕噜肉配面包球(呢个系咁多样野中,最唔抵食,因为佢用圆形面包入面放左咕噜肉,但唔系好多件咋,况且个面包好硬同埋冻的,想食都唔得)炒菜类:马拉盏炒油麦菜(用锅上,都炒得唔错)饭类:茶杯糯米饭(欠左些豉油,但唔知系咪好耐冇食的关系,所以觉得都唔错,但略嫌佢冻左些少)笼仔荷叶饭(个样似珍珠鸡多,用蒸笼上,但打开个样似糯米饭多d,但味道都唔错)小食:你最爱的小笼饱(全部野差唔多食完先至黎,仲要叫左几次先至有人跟进,佢同我地讲话漏左单㖞,但都好,因为够热麻,姜丝唔够,)甜品:榴梿布甸(好重猫屎味,不过爱立信钟意食,冇计,我都试左
一心去试那个自选私房菜套餐,所以同左爱立信一齐去
前菜(可选2款):
红黄粒粒鸡软骨(我相信佢用脆浆粉去炸,食落都ok)
茶杯粒粒萝白糕(略嫌辣左d,爱立信就岩食,我因为唔食得辣)
汤:
淮杞元肉炖响螺头汤(够热,同埋都好好味,正)
主菜(可选2款) :
炒菜类:
马拉盏炒油麦菜(用锅上,都炒得唔错)
饭类:
小食:
甜品:
榴梿布甸(好重猫屎味,不过爱立信钟意食,冇计,我都试左一啖,好有榴梿肉呀)
椰汁藘荟糕: 甜味都ok,但略嫌d藘荟唔够....
之前听人讲,话要等好耐,我都醒目订定位,或者系平日兼且我地七点十五分就开始食,所以入到去时都唔系太多人,但我唔系好欣赏佢的chair,或者俾我感觉系好有压迫感,但都算坐得舒服.
侍应服务态度都算唔错,唔使等你揭开茶壶,就识得自动自觉加水,抵赞...
食物黎的速度都好快,由于我地系二人table,所以好多时d野都要快食,同埋放得好迫.