2017-07-25
琴日去咗中环 咁啱想揾嘢食 身边嘅朋友都想食汉堡 甘啱OpenRice就揾到呢一间外国快餐店 一去到个装修好复古 门口有好多酒樽摆饰更加有一好好怀旧嘅游戏机做装饰 入边嘅位置唔多 我食个快餐啱啱好 不过我去到都见到有好多外国人专登嚟呢度食 一入到去唔识分咋鳕鱼薯条同炸鱼嘅分别 店员好详细咁话俾我知两种嘅分别 鳕鱼系比较滑身 2个都系纽西兰入口嘅鱼柳 所以就试吓鳕鱼薯条 鳕鱼同薯条都系啱啱炸好 等待嘅时间好快 首先讲咗个份量先 一份有两三条鳕鱼 质地好结实 唔会话好淋身 食落好滑 另外佢俾咗两个酱我哋拣 佢有八个酱提供适合唔同人嘅口味!拣咗个蜂蜜芥末味同埋泰式辣酱 我同朋友就最钟意食蜂蜜芥末 点落去鳕鱼同薯条 唔会遮左原本鳕鱼嘅味道 薯条方面都好厚身 个人偏好食厚身嘅薯条 $75 喺中环来讲都算好合理 小食方面叫咗个炸鱿鱼圈 因为自己本身就好钟意食鱿鱼 一碟有六旧 得一赞嘅又系啱啱炸出嚟之前食过好多其他餐厅嘅都唔会系即刻道炸出嚟因为鱿鱼圈冻左嘅话就唔好食 一咬落口就食得出唔会有好厚身嘅粉浆炸出嚟 鱿鱼好爽口弹牙