2022-09-29
系时候豪一豪食啲靓野😎适逢妈妈生日,梗系带佢去食番啲好野叹下喇🤓(10为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑话梅车厘茄睇完张相系咪唔知佢系车厘茄哩,因为佢摆碟整到好似一个提子咁🍇🤣望落去无咩汁,但一咬落去啲果汁爆晒出黎,加上佢地用话梅腌过,成个感觉系酸酸甜甜好开胃🤩好特别🥳叉烧呢度既叉烧出晒名,黎到梗系要叫番个例牌🥸每块叉烧都系劲厚切,同半肥瘦适中,最钟意系有少少㶶边,蜜糖唔会太多,食落真系好正,一份例牌份量都系好多,三个人食都够晒食😜瑶柱蛋白蟹肉炒饭真系食到一梳梳既蟹肉,炒饭唔油,蟹肉份量多,一份炒饭够3-4个人分架🤪饭桶一定要食呀🤣🤣🤣逸东小笼包黎到饮茶当然叫番少少点心试下,小笼包用番逸东轩个名,应该都系招牌菜,食落皮够薄同汤汁好好味🤩虾饺饮茶边会少得虾饺,虽然普通但好食得出酒楼既功夫😎皮唔算好薄但算烟韧,馅料都有好多虾,成粒虾饺都好饱满,中上之作😍肠粉皮算几薄同埋馅好多,食落口感好丰富,但系唔算好够热,如果热辣辣上枱会再加多啲分🧐🧐芒果糯米卷呢个好好味,原本无谂住叫,但见隔离枱叫左个样又几靓就叫一份试下,芒果够甜,岩晒做饭后甜品😁价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑如果净叫点心价钱唔算贵,
(10为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
虾饺
肠粉
芒果糯米卷
价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
如果净叫点心价钱唔算贵,38蚊一笼讲紧有酒店既水准,如果叫其他小菜小食就会贵少少,但我觉得都可以接受😁
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
位置唔近地铁站,揸车都要睇下本身有无留位俾你泊车,同埋要食够800蚊先有免费泊车,如果唔系就要50蚊一个钟,3-4个人黎食应该都会食到呢个价钱既🤣🤣🤣
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
环境呢part真系大加分,枱同枱之间既距离好充足,同埋成个环境虽然多人但算好安静,连个茶壶都靓过人,岩晒一家人黎叹下茶食个包🤤
性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
价钱当然比一般茶楼贵喇,但又唔算贵到好离谱,同埋食物质素亦好高,系大时大节/有庆祝节日黎既好地方,绝对会再encore💛