2014-04-12 4069 浏览
过去试过几间铜锣湾嘅楼上cafe, 食物都系麻麻地,但今次cafe my dear 就有惊喜喇。环境优静,无人食烟,适合倾下计慢慢食咁。 老板都好好人,又借差电比我地, 见我地未齐人又介绍我地过隔离行下韩国护肤品。三文鱼凯撒沙律:个沙律有螺丝粉,如果全部都系菜会比较好。沙律酱系要自己落嘅,可能我地太饿所以唔记得落汁,食到尾先加返。其实唔知点解餐厅唔直接落埋,又唔系有好多款沙律酱比我拣。瑞士鸡翼:好味,有一半好明显系新煮,唔够入味。烟鸭胸蘑菇蒜香意粉:朋友话好惊食到d 咬唔开嘅鸭胸,好在依个咬得开,几好味,因为无汁所以意粉就干左d 喇。番茄牛油蒜蓉虾球意粉:个汁煮得好好味,令意粉好醒胃,虾球大大粒!日式鳗鱼炒饭:普通,可能因为我唔太好鳗鱼。牛干菌汁蘑菇鸡柳饭:好咸, 牛干菌汁同鸡柳有少少唔夹,下次唔洗试。蛋黄酱吞拿鱼鸡蛋意粉: 温泉蛋加蛋黄酱好creamy, 非常美味,加上吞拿鱼份量都几多,必食!棉花糖朱古力雪糕窝夫: 之前睇食评见到好多人都推介依个甜品,虽然我地自己有蛋糕,但因为太为食叫左一个试试! 好味,但如果窝夫厚d 会更好。依间cafe 都算唔错,野食大部份几好,适合倾下计,又

瑞士鸡翼:好味,有一半好明显系新煮,唔够入味。

日式鳗鱼炒饭:普通,可能因为我唔太好鳗鱼。

叫左一个试试! 好味,但如果窝夫厚d 会更好。

依间cafe 都算唔错,野食大部份几好,适合倾下计,又有得玩card/board games, 而且唔贵,我地6个人好似都系食左大约$800! 下次都会再黎
2014-03-13
庆祝纪念