2012-12-04 1557 浏览
上星期三,有同事请我地去金巴利道,君怡酒店中菜厅(君怡阁)食饭,佢话唔好系佢系间三星酒店,d野超级好味。  我地一行10人,全程由主人家点菜。 地方唔系好大,但系就好企理。 佢真系无介绍错,成餐饭由头到尾道道菜都好好味。  尤其佢o既招牌菜糯米酿乳猪真系超吸好味,只乳猪一d都唔肥,烧到卜卜脆,去骨后将生炒糯米饭卷在其中,外脆内软糯,风味一绝。 因为成台有8个系女仔,所以无办法将只乳猪消灭,大家都争住打包,第日拎做午饭。 另外仲叫左牛骨煲(d骨同萝卜劲好味,超大煲) 同荔芋扣肉(我无试,不过同事都赞),但系开心到唔记得影相。除左食物,要赞一下招呼我地的侍应小姐,由上菜,影相到切生日蛋糕都醒目又细心,令我地非常满意。  下次我会带埋屋企人去试,不过建议大家要足12人先好叫乳猪唔系实食唔晒架。因为系同事请客,所以唔知几钱埋单,只知只乳猪要$1,288+10% (因们外有推介海报)
糯米乳猪,全晚最精彩,皮薄而香脆,糯米饭香,一绝。
皮蛋好糖心,好香,酸姜,好开胃。
炸脆膳,呢个超好味,甜甜地,好香脆,大家都争住食。
煎藕饼
卤水三宝 - 我只食左豆腐,个执好香,ok呀。
淮生炒肉丝,一上台就闻到朕镬气香, 入口果然好味,第一次食炒淮生,口感爽爽的,好新奇。
胡椒虾,好替只,够干身,好香,但系真系几辣。
蒜蓉豆苗

2011-12-28
用餐优惠
其他
皮蛋好糖心,好香,酸姜,好开胃。
炸脆膳,呢个超好味,甜甜地,好香脆,大家都争住食。
煎藕饼
卤水三宝 - 我只食左豆腐,个执好香,ok呀。
胡椒虾,好替只,够干身,好香,但系真系几辣。
蒜蓉豆苗
糯米乳猪,全晚最精彩,皮薄而香脆,糯米饭香,一绝。
  • 糯米酿乳猪,牛肋骨煲