2020-03-10
今日又要上律师楼,所以俾咗个藉口我可以出下去,离开咗律师楼我去咗铜锣湾谂住揾好嘢食!但系天气不似预期,竟然落雨,今到我嘅选择变狭窄咗,我唯有跟隋自己个路线行,咁梗系行去我平时去嘅食街啦,但系当我经过Tower 535对面竟然俾我发现咗一间叫船皇嘅店,就系食泰国船面嘅铺头。我第一时间就谂不如试吓呢间,咁我见到佢哋下午茶系由14:30-17:30,刚好仲赶得切可以试一吓,下午茶总共有三款,每款可以选择三碗面,收费只系$36元,仲送一杯饮品,如果加多$8元可以再加一份小食。我叫咗 猪肉九+猪肉+猪肉汤面牛肉丸+牛腩+牛肉片汤面鸡翼+鸡丝汤面我拣咗米粉,小食我拣咗泰国妹鸡翼三件,再加一杯冻青柠梳打个侍应同我讲每碗面只有两啖,但系唔知系咪我个嘴细,我食咗三四啖🤦🏻♀️ 不得不提,一进入店面,侍应会先帮你量体温,跟住帮你两只手消毒,你先至可以坐低,真系10分体贴,疫症期间,个人和公众地方都应该更加要保持清洁衞生!值得推介:泰国妹鸡翼
我叫咗
猪肉九+猪肉+猪肉汤面
牛肉丸+牛腩+牛肉片汤面
鸡翼+鸡丝汤面
我拣咗米粉,小食我拣咗泰国妹鸡翼三件,再加一杯冻青柠梳打
值得推介:泰国妹鸡翼