2023-04-04
迷你毛嘅店内好阔落,楼底都算高,唔会有压迫感,几舒服!我同朋友2个女仔嚟食,所以拣咗一个主食同两个甜品😌 店员落单嘅时候有问一齐上定分开上,拣咗上主食先,甜品整好嘅时间预得啱啱好!我哋食完主食店员就主动嚟换碟上埋甜品👍 •🥢 温泉蛋什菌牛肝菌猫耳朵粉 $100温泉蛋嘅蛋汁令到个什菌汁流质啲,猫耳朵粉好有咬口,弧形嘅粉可以装起啲酱汁,什菌味好浓,不错~•🥢 法式多士 $80切开法式多士见到入面以为好厚实,但食落系外脆内软!好香奶油同蛋味,感觉外层已经包咗少少焦糖脆面,所以无另外附糖浆都好够甜;另外仲配咗双色雪糕(云尼拿味同朱古力味)、可可脆米、橙同糖霜,又靓又好食!•🥢 苹果酥盒 $80呢个卖相更加靓!有一个金黄色嘅苹果放咗喺个细细地嘅酥皮盒上面,苹果去咗皮,反而有一层啫喱包住,入面嘅苹果唔系新鲜嘅爽脆苹果,应该系腌渍/煮过变到淋身,最入面仲酿咗啲苹果粒粒,好有层次同惊喜!虽然下面嘅酥皮盒好细,但好脆,加埋苹果有个对比几唔错!另外外围都仲有啲青苹果片、饼碎、忌廉同果酱添~•🥢 焙茶燕麦朱古力 $45🥢 Bailey朱古力 $42夜晚嚟食就唔饮咖啡啦,叫咗两杯朱古力,两杯拉花都唔同~ 不过
🥢 温泉蛋什菌牛肝菌猫耳朵粉 $100
🥢 法式多士 $80
🥢 苹果酥盒 $80
🥢 焙茶燕麦朱古力 $45
🥢 Bailey朱古力 $42
夜晚嚟食就唔饮咖啡啦,叫咗两杯朱古力,两杯拉花都唔同~ 不过呢两杯就有啲失望啦,一嚟唔够热,二嚟都几稀,焙茶同Bailey味都有,但唔够朱古力味,整体比较淡......