餐厅: 榮華南洋冰室
资讯:

2019-08-06 1036 浏览
来到上环常常有一种熟悉感觉,好似老街坊,本身这里就有好多富人情味的小店,行上山方向,来到这间朋友介绍主打东南亚菜的冰室。泰式酸辣虾沙律炎炎夏日食呢个简直一流,好清新呀个沙律汁好开胃,辣味一啲都唔重,只是轻轻地有辣的味道串烧饭包舍牛、鸡和猪 共五串,串烧烤得好香 加上沙嗲汁 配饭一流,伴碟仲有腌青瓜 酸酸地 好开胃冬荫功酸味够,略嫌唔够浓同辣,唔过瘾。不过以呢个价格泥讲,料足,青口最鲜味。汤底方面再改良一下会更吸引。这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服务:服务态度好,店员脸上常有笑容。 环境ok,消费有比较亲民

泰式酸辣虾沙律

串烧饭