2022-07-31
呢排钟意去唔同嘅cafe店打卡,今日就去咗呢间位于太子西洋菜北嘅Hami Harmony😜环境都几宽敞舒适,装修好精致🥰好有文青格调😌啱哂钟意影相嘅我😍😍🥢蒜香西班牙牛肉粒配香草烧肉汁 $98本身谂住叫个小食唔洗咁饱肚,点知佢份量咁大碟😌😌好有惊喜😜😜真系成碟盘满钵满🤩🤩牛肉粒口感烟韧又弹牙👍🏻👍🏻仲好吸烧肉汁嘅味道,食落口好juicy😽惹味十足🥢北海道软壳蟹配黑松露意大利粉 $128来自北海道嘅软壳蟹外皮好香脆🤤🤤炸粉亦唔会太多,一咬就感受到佢嘅蟹肉,蟹肉肉质嫩滑无比😌同黑松露嘅意大利粉真系好夹🥰🥰意粉仲好弹牙多汁,仲有翠玉瓜做衬托,增添左唔少口感😙🤤 🥢伯爵红茶焦糖炖蛋 $45嚟到cafe都想试下佢地嘅甜品,呢个炖蛋性价比都几高😜伯爵茶味都系浓郁,上面系一厚薄薄嘅焦糖,底中就系极之幼滑嘅炖蛋,食落去唔会太甜😍好易入口,真系唔好错过呀🤩🤩🍵宇治抹茶拿铁 $38拉花好靓呀😙😙抹茶嘅颜色好自然😜味道好平衡🤩抹茶同牛奶嘅比例系完美配合🥳一上枱就闻到抹茶嘅浓香😗🍹芒果椰子梳打 $38系用芒果果蓉打碎而成,芒果味道真材实料🤩完全唔系加工嘅味道😍😍大热天时饮真系有一种透心凉嘅感觉,清热气又解渴😌
🥢蒜香西班牙牛肉粒配香草烧肉汁 $98
🥢北海道软壳蟹配黑松露意大利粉 $128