✨值得回访嘅高质𝐂𝐚𝐟𝐞✨.星期六大概4点去到位于天后嘅Esc打卡食野,当时仍有唔少客人但幸好唔洗排队ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧我谂系因为有别于普遍细细间嘅cafe,呢间空间感十足仲有两层添㗎,门口装潢更有落地大玻璃,大量自然光透入好好feel,环境舒适宁静几啱倾计✨除咗环境唔错外,店员仲好详细咁介绍各款饮品及食物,当中个Toast及热朱古力更系特别出色💕呢间一定会再访 .ᐟ .ᐟ.▫️𝗕𝗿𝗶𝗼𝗰𝗵𝗲 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $90(9.5/10)吐司部份用咗丹麦方包,口感食落好绵密扎实(听店员讲需要将吐司浸一晚先做得出),至于表面仲有层疑似咸蛋黄焦糖嘅cream,配埋则边嘅开心果酱,加埋新鲜水果平衡油腻感,真系超级正!虽然戒开口嘅朋友觉得略甜,但我就非常钟意🥰食完真系会令我念念不忘(✽´ཫ`✽)下次去都想再食.▫️𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗖𝗮𝗽𝗲𝗿𝘀, 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 $115(7/10)呢碟系佢哋新菜式,蕃茄酱酸酸甜甜开胃得黎几好味😋意粉及酱比例刚刚好,份量都唔少,意粉入面都几多三文鱼添🐟 .▫️𝗛𝗼𝘁 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $50(9/10)
✨值得回访嘅高质𝐂𝐚𝐟𝐞✨

Brioche  French  Toast

▫️𝗛𝗼𝘁 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $50(9/10)

平时我都唔系特别好饮品,但经店员讲解后,发现佢哋系制作饮品上真系非常用心😳所以不得不试下!今次叫咗杯热朱古力,佢哋嘅朱古力豆黎自玻利维亚 ,属于bean to bar 第一手66% dark chocolate ,味道带酸有啲似热情果(?!)虽然店员讲解后,当时嘅我仍觉得一杯热朱古力黎黎去去都系咁🤣但饮落发现原来呢杯真系唔同,又系令人一试难忘🥺❤️饮落好fruity,即使配个邪恶法式吐司都唔会腻,如果大家当日唔想饮啡,呢杯绝对要试吓 .ᐟ .ᐟ
▫️𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 $50(8/10)
hot  chocolate(左);  Cold  Brew(右)

朋友叫嘅呢杯啡,听店员详细讲解后得知咖啡豆产地系墨西哥,并以水洗处理法制成,属于single origin coffee(如有错请更正🙈) ☕️ 饮落有啲啲似花茶,苦味较淡咖啡味比较浓厚,朋友都话好饮啊·͜·

❥…听闻佢哋仲有生酮餐单,好啱生酮紧嘅朋友去食😋地点虽然比起市中心嘅cafe略远,但都只系天后站行5分钟到,加上够大间舒适,食物又高质,远少少都值得去♪
餐牌:

环境: