2024-09-16 193 浏览
之前食过旺角𠮶间,真系觉得好正,最近新开嘅分店同样冇令我失望!一入到去,就好似去咗日本咁🤣 入边啲装修好有心思,会见到一个磅喺枱上面,会见到啲晾衫架喺天花板,会见到好多各式各样嘅调味料密密麻麻摆喺架上面,而呢啲调味料系可以用㗎💯 店舖播住80年代嘅日本旧歌,怀旧风情十足至于食物方面,当然冇得弹😘 同朋友叫咗自选定食,想食乜就食乜,好多选择!主食冷酢橘面要额外加钱,但系真系好抵加,因为好适合夏日炎炎嘅天气食,冷面喺冰冻过后更加弹牙,而冷面汁酸酸地,仲有少少嘅橘香味🍊劲正呀至于天妇罗,一上菜就热辣辣,即叫即整,天妇罗外皮薄薄地,好香口,配埋各种调味料,更加滋味😊 佢真系好多唔同嘅调味料任君选择,例如咖喱粉、烧肉汁、蒲烧汁,七味粉呢啲梗系唔使讲啦,最正就系佢有好多唔同嘅酱料比你试匀晒,仲有呀,佢竟然有樱花虾干😳可以加入个面豉汤入面,真系好香😆 𠮶日我哋饮嘅面豉汤系龙虾味,估唔到龙虾都咁夹面豉汤🤪大开眼界!最推荐大家叫原条穴子,比起其他性价比高,真系好大条,仲长过手掌。软壳蟹都好推荐大家叫,虽然得半旧,但系都几大嚿,咬落去脆卜卜,好正!同埋其他所有蔬菜我都觉得好抵加,因为净系$9咋!所以我哋叫

最推荐大家叫原条穴子,比起其他性价比高,真系好大条,仲长过手掌。软壳蟹都好推荐大家叫,虽然得半旧,但系都几大嚿,咬落去脆卜卜,好正!同埋其他所有蔬菜我都觉得好抵加,因为净系$9咋!所以我哋叫咗咁多𩠌最后个价钱出嚟都唔会好贵😆 总结嚟讲都好抵呀!

・ 自选天妇罗定食 ($30)
 ▸ 龙虾味噌汤及前菜
 ▸ 冷酢橘乌冬 (+$8)
 ▸ 软壳蟹 (+$23)
 ▸ 原条穴子(+$20)
 ▸ 那哥鱼片(+$13)
 ▸ 鸡肉(+$13)
 ▸ 希灵鱼(+$13)
 ▸ 芦笋(+$9)
 ▸ 南瓜(+$9)

・ 自选天妇罗定食 ($30)
 ▸ 龙虾味噌汤及前菜
 ▸ 冷酢橘荞麦面(+$8)
 ▸ 软壳蟹(+$23)
 ▸ 广岛蚝(+$20)
 ▸ 半熟蛋(+$13)
 ▸ 本菇四季豆(+$9)
 ▸ 粟米芯(+$9)