2023-05-30
同事今日升职请食饭,带我地几个去公司附近食酒锅。今餐食完绝对颠覆你我对火锅店的想像!!!一埋位个侍应就介绍我地叫「酒火入锅」,事关佢呢个锅有好多款口味,岩晒我地多人试唔同口味,而且都几有特色,出面少有。例如: 蕃茄波士顿龙虾火锅真系第一次见,平时成日食但无谂过会打边炉既清汤萝卜牛腩锅; 同埋仲有最大路既四川麻辣锅及潮州沙嗲锅。一碟卖相好靓嘅挂架顶级安格斯牛小排,望落去就知道系高质素啦!并唔系坊间外面𠮶啲合成肥牛。一入口就牛味浓,又唔膻,每一片都好大块,真系好正呀!我同事对呢盘肥牛赞不绝口,仲要赞咗几日添😂真系好睇又好食😋钟意食向铃嘅我哋,第一时间就嗌咗个即炸手工双层芝士汉堡味向铃卷,可以吸收汤底嘅味道,格外入味好食。橙红色珊瑚蚌好鲜艳,爽口弹牙,带海水鲜味。手打墨鱼丸唔会有雪味,比起平时食到嘅更加弹牙。芝士竹轮卷真系食完一件又想再食多件毛肚确是很爽口,爽脆可口好有水准👍仲有啲头肥鹅肠,够哂肥美,索左汤又烟烟韧韧咁,真系几架食😋