2024-01-07 127 浏览
无谂过唱K嘅地方都会诱使到我写食评,原因真系啲嘢食太高质,拍得住出去食西餐厅 话说圣诞新年长假我哋,因为之前太忙都冇计划到飞,咁喺香港都要有返啲仪式感。睇完叱咤之后就不停喺度唱轩公,另一半就提议不如去唱K啦,可以唱饱佢,唔使喺屋企对住支花洒唱 一去到店员好好服务介绍我哋食咩,同埋门口仲有个最红抢钱机玩游戏,好似话会有现金jackpot店员介绍我哋食呢个节日二人餐,$568有三个course加特饮,当然已经包埋两个人唱足两个钟。我地好好彩被安排咗系间好有空间感嘅大房,梳化座好舒服连飞镖机都有当然最正系有个独立厕所,比以前嘅印象感觉干净好多,又唔使成日出房。先嚟两杯肥仔水,而家呢度嘅台式饮品连芋泥都系自家制,好有诚意 睇到层粉紫色嘅芋泥喺杯底份量都唔少,味道系真实嘅芋头味唔系syrup。奶茶同抹茶牛乳各有特色,虽然冇得少甜,但系味道都唔会过甜。唱咗阵歌,头盘同主菜同时上,份量大到哗咗声,三四个人都够食先有超creamy嘅鹅肝多士,煎到有脆边㗎好甘香。 另外炸芝士春卷够晒热,唔会食到成口油,绝对系外脆内软,个春卷皮够薄。酸辣海蜇爽口得来够惹味,份量都唔少。仲有沙嗲鸡串,腌得好入味煮食方面有半

连飞镖机都有

厚芋泥奶茶  (左);  抹茶芋泥牛乳  (右)

唱咗阵歌,头盘同主菜同时上,份量大到哗咗声,三四个人都够食

先有超creamy嘅鹅肝多士,煎到有脆边㗎好甘香。

煮食方面有半只烧春鸡,皮光肉滑,欣赏佢烧到个皮香脆得来又够薄,入面肉质仍然嫩滑
个豆角泰式炒饭都几惹味,仲要系用珍珠米够晒有咬口。

炸软壳蟹粉浆一样唔会太厚,仲有蟹嘅鲜味,加埋三只爽口大虾,唔使自己剥壳,唱住K食够方便。炒意粉有咸蛋黄加持,质感啱啱好唔会太淋身,令人忍唔住一啖接一啖咁食

仲有三旧吉列炸明太子芝士,爆哂浆非常邪恶

食到劲饱估唔到仲有甜品,系新鲜即叫即整,咁样鸡蛋仔同窝夫先会够香脆。个粉浆较得几好,蛋味浓郁,配洒上曲奇碎嘅云呢拿雪糕同埋香甜士多啤梨,多元化得嚟口感丰富,即使食到好饱都清晒碟

Red Mr不嬲都比同类型嘅唱K地方嘅野食高质,不过另一间以数量取胜嘅对手已不复存在。而疫情后好多野包括消费模式都变咗,而家呢间嘅分店都唔多了,希望唔会演变成净系我地呢代嘅回忆啦。
厚芋泥奶茶  (左);  抹茶芋泥牛乳  (右)
  • 鹅肝多士
  • 软壳蟹意粉