2023-10-29 44 浏览
铜锣湾好食嘅餐厅多不胜数,好多楼上餐厅都系经朋友介绍先会识揾到。Zense 算系值得bookmark 嘅西餐。白酒牛油煮大蚬配酸种多士白酒牛油汁品道好浓厚,Dip 酸种多士就岩哂,蚬肉size 唔算太大只但胜在量够多。手撕法国油封鸭腿肉牛肝菌意大利饭第一次咁样食法国油封鸭, 夹埋牛肝菌嘅品道之余又有有少少自身嘅咸香味。啖啖嘅奶油香味同油封鸭嘅味道好balance。慢煮24小时美国安格斯牛肋骨伴干葱红酒烧汁牛肋骨一向都系肉质好硬咬到牙都软,但经慢煮处理后就好似食紧猪五花咁,油分充足肉质好软熟。牛油味香就固然,而红酒烧汁刚好可以中和到牛肋骨嘅油腻感,自问食牛唔点酱嘅我都忍唔住要破戒!芝麻豆腐沙冰豆腐打嘅沙冰第一次试,加埋芝麻嘅感觉好似食紧芝麻糊沟豆腐花,而且甜度可以自订,on Diet 嘅我绝对放心点黑糖姜茶入秋就要饮返啲养生热饮暖暖身。朋友点嘅黑糖姜茶都出色,姜味好重带有少少辣,饮完成身暖笠笠。

白酒牛油煮大蚬配酸种多士

手撕法国油封鸭腿肉牛肝菌意大利饭