2021-05-22
帮衬过呢间西班牙菜小店几次,每次嚟都好满意。食物高质,服务好,而且价钱合理主菜差不多每次都系点西班牙海鲜饭 Seafood Paella 同埋烤乳猪 Cochinillo。西班牙海鲜饭 Paella系用龙虾汤煮成,粒粒米饭都吸收晒海鲜精华同埋龙虾汤嘅鲜味。米饭嘅生熟程度煮得刚刚好,有少少咬口得嚟唔会觉得生米。 海鲜份量又多又新鲜,有鱿鱼,扇贝,虾,蚬。第一次嚟食烤乳猪 Cochinillo 真系觉得惊为天人咁好味!乳猪烤色均匀,猪皮胀卜卜,伴碟嘅菠萝表面有一层焦糖,净系卖相已经好吸引。食落猪皮薄而脆,肉质非常嫩滑,因为系用12小时先慢煮再入焗炉焗。伴碟嘅焦糖菠萝,表面脆卜卜,有食creme burlee面头层脆焦糖嘅口感,菠萝配乳猪食有解腻嘅感觉。除咗主菜,仲有好多Tapas选择。金黄色嘅香炸蟹波 Crab popper 新鲜炸起表面酥脆,食落唔觉油腻,入面充满蟹肉,跟碟上嘅红椒蛋黄酱配搭适宜。上面有炸过嘅羽衣甘蓝脆片,卖相好好蒜片虾 Garlic prawn 系最常见嘅Tapas,去壳凤尾虾浸喺有蒜味嘅橄榄油之中,用意大利香草面包蘸点橄榄油,食得出虾、蒜头同橄榄油嘅味道。西班牙多士
西班牙海鲜饭 Seafood Paella
烤乳猪 Cochinillo
除咗主菜,仲有好多Tapas选择。
香炸蟹波 Crab popper
蒜片虾 Garlic Prawn
西班牙多士 Bikini toast
西班牙多士 Bikini toast 系薄片面包中间夹住黑毛猪火腿、松露酱、芝士同火箭菜。火腿味道浓郁,面包酥脆,好味到想再点多一份
西班牙辣椒 Padron Peppers
简单地用盐调味嘅西班牙辣椒 Padron peppers,烧过嘅椒更显甜味,估唔到咁好味。
带子他他 Scallop Tartare
带子他他 Scallop tartare 用咗柚子汁捞,口味清新,带子鲜甜无腥味。紫菜脆片上面有芝麻好精致,而且同带子他他好夹。
温泉蛋薯丝 63 °C Chorizo Shoestring Potatoes
温泉蛋薯丝 63°C Egg chorizo shoestring potato 炸到金黄色嘅薯丝非常脆,捞埋温泉蛋同重口味嘅辣肉肠粒,送酒一流。
餐厅无免费tap water供应,但饮品有好多选择,唔饮酒的话可以试下Sueno homemade lemonade
Sueno homemade lemonade
咁足料嘅lemonade都系第一次见
半杯都系新鲜士多啤梨蓉🍓
帮衬过几次,食物水准稳定,不论主菜同Tapas都令我留下极佳印象。每逢谂起烤乳猪或者Paella就想再嚟食。期待下次再嚟时试下其他菜色。