2023-08-13 301 浏览
第二次帮衬,今晚家里4人共点5道菜,分别为:1. 咕噜龙凤球2. 酸菜鱼3. 蒜蓉粉丝蒸茄子4. 椒盐九肚鱼5. 金凉瓜整体而言,5道都好味道,5道菜感觉都有镬气或厨师用心烹煮。金莎凉瓜,又脆又入口有啖啖蛋黄沙,成餐最有惊喜既菜式。椒盐九肚鱼,鱼肉够滑,又炸得够脆。咕噜龙凤球D汁够味,所谓龙凤球系鸡mix虾。鸡口感有少少偏硬,但可接受。而虾就好弹牙,口感又爽又Q,令人食过返寻味。至于,酸菜鱼,鲈鱼够滑,配埋啲QQ口感既水晶粉,个汤唔太油,同带有微微酸辣味。相对其他主打酸菜鱼、水煮鱼既食店,佢味道偏淡,但唔系唔好食。各店有各店既风味,浓与唔浓味,我觉得整体好食比较重要。怕辣又想试酸菜鱼既,佢会啱你。蒜蓉蒸粉丝,相对味道比较普通,茄子不太浓味,但粉丝有好浓烈蒜香味,但整体合格。是次4人共食$591。我觉得晚市来讲,价钱合理。虽然店舖位置要行长斜,但相对比较静,方便家人倾计。不过,个个人对食要求唔同,还是大家试过先知啱唔唔口味。
第二次帮衬,今晚家里4人共点5道菜,分别为:
1. 咕噜龙凤球
2. 酸菜鱼
3. 蒜蓉粉丝蒸茄子
4. 椒盐九肚鱼
5. 金凉瓜
整体而言,5道都好味道,5道菜感觉都有镬气或厨师用心烹煮。
金莎凉瓜,又脆又入口有啖啖蛋黄沙,成餐最有惊喜既菜式。
椒盐九肚鱼,鱼肉够滑,又炸得够脆。
不过,个个人对食要求唔同,还是大家试过先知啱唔唔口味。

2023-08-13
  • 金莎凉瓜