2014-04-12
12008 浏览
之前细妹食过话唔错,所以就约埋三五知己去试下,因为早几日订位,所以有88折,因为星期五晚,去到已经好多人等位,BOOK左台都要等一阵先入得。如果大家想食记得提早订台,因为间野唔大,都好FULL下!呢度主要系日式食物,刺身选择都算多,而且新鲜甜美,不过就切得比较细件。刺身有三文鱼、吞拿鱼、甜虾、希灵鱼、小贝柱、马刀贝等等,样样都几新鲜,推介马刀贝,又爽又甜,好味!寿司选择都唔少,而且质数几好,推介小型版花之恋,朋友仔话军舰都好味,芥末鱿鱼够新鲜。呢度做得唔错的热食系炸物,睇下我地几个食完一大盘仲可以encore就知道啦! 炸物推介芝士年糕,但最好留到最后先食,因为食完实在会好饱,但又软又有流心芝士,好正嫁~另外,吉列蚝都好味,唔系超细粒,外脆内软! 朋友推介虾多士,都系encore之选,芝麻鸡亦都值得一试,其他饺子同吉列虾就比较普通。烧物亦做得几好,我地都试左好多款,最好味系烧羊架、烧三文鱼头,仲有烧蒜芯,烧金菇肥牛卷都ok,至于烧鸡同烧肠𠮶d就可以唔食都得。其他必食推介: 蒜片牛柳粒、芝士焗青口:天妇罗不过不失,选择唔算多,比较特别系有秋葵天妇罗,里面酿左虾胶,喜欢食秋葵的朋友可以一试
如果大家想食记得提早订台,因为间野唔大,都好FULL下!
推介马刀贝,又爽又甜,好味!
芝麻鸡亦都值得一试,其他饺子同吉列虾就比较普通。
烧金菇肥牛卷都ok,至于烧鸡同烧肠𠮶d就可以唔食都得。
喜欢食秋葵的朋友可以一试!
饮品同甜品选择唔多,饮品有几款汽水,但系冇柠水、奶茶之类的,热饮只有柑桔蜜。
甜品更加不用期待,只有雀巢雪糕杯、朱古力雪条同埋迷你雪米磁。
题外话/补充资料:
呢度食物质数几好,希望佢地可以KEEP住落去!
不过坐位比较迫,同埋限时2个钟,佢会提早提你LAST ORDER。
我地今晚订台系7:30但去到未入得,实际系7:40先入坐,但都要我地9:30就走....呢样野觉得有D美中不足...