2015-10-31
呢间餐厅系住湾仔嘅朋友极力推荐,话已经当了饭堂咁济!今日同肥髀去湾仔买嘢!想食个Light tea! 就去呢度试下!门面简洁,入内黑白主色,型格唔花巧!不过近窗座位已满,地下唔太多座位,店员问我们介唔介意坐吧枱,呢个正中肥髀下怀,佢最钟意坐高櫈!高櫈无靠背,幸好座位够阔!都唔易跌!店员放低简单卡纸餐牌就行开!食物以西式全日早餐加啲多士类食品,饮品咖啡类最多!拣好就落单!店员好快回应!食物要耐心等待,先出饮品,等10分钟就上埋食品!期间悠悠闲观赏下餐厅House cured salmon with poached egg on toast($98)卖相靓!鲜味三文鱼上面舖了几款香草,增加了香味!自家制三文鱼味道鲜(应唔系腌得耐)无腥味!唔使落柠檬汁!下面垫超薄青瓜片!好juicy,易咬开!所以增加了爽口嘅口感,味道超好!另一片上面极简单比咗只水煮蛋!蛋白刚刚熟,蛋黄流心,啜晒啲蛋黄汁,好香浓蛋味,蛋白夹香脆多士好味!唔使额外调味已经好得!Regular white($38)拉花靓!香浓易入口,咖啡唔涩!不过上咖啡时无上埋糖,问店员佢指向墙边几个白色瓦罐!原来呢度系要自己去落糖!啡糖好夹咖
门面简洁,入内黑白主色,型格唔花巧! 不过近窗座位已满,地下唔太多座位, 店员问我们介唔介意坐吧枱,呢个正中肥髀下怀,佢最钟意坐高櫈!高櫈无靠背,幸好座位够阔!都唔易跌! 店员放低简单卡纸餐牌就行开!食物以西式全日早餐加啲多士类食品,饮品咖啡类最多!拣好就落单!店员好快回应!
Regular white($38)拉花靓!香浓易入口,咖啡唔涩!不过上咖啡时无上埋糖,问店员佢指向墙边几个白色瓦罐! 原来呢度系要自己去落糖!啡糖好夹咖啡!
Fresh orange juice($45) 只有一款果汁,价钱唔平,唔系现成果汁,真系即搾!所以味道够鲜!唔会死甜!好味!
店员好爽手有礼!下层气氛好悠闲,大家静静食嘢倾偈!楼上唔知系唔系包场开派对,好热闹,我在楼梯下等去厕所都听到楼上好嘈!厕所好细,尚算干净,只系厕所板系甩嘅!
明白朋友力赞,食物用心!好新鲜!自会有识货嘅人欣赏!