2023-11-21
凡直友里系一间我好钟意嘅餐厅。有时想食好啲又嚟开元朗鸡地呢边都会谂起凡直友里呢间餐厅。♥️烤三文鱼柳海胆味噌汁意大利饭$198 意大利饭好正,煮得好有口感!酱汁足够,但饭又唔会煮得太淋,高质!烤三文鱼柳够晒厚😋烤得刚刚好。面头仲有啲海胆,真系啖啖都好好味,直头想再食多几碗。😋😋♥️烤连骨羊扒配迷迭香红酒烧汁$198 羊架拣咗5成熟。肉质嫩滑,每一只都好厚身大只。红酒烧汁酸酸甜甜,同羊肉一齐食,好开胃。薯条都好香脆。真系冇叫错😋♥️跟餐转龙虾汤加$48 见到有龙虾汤都忍唔住叫咗,个汤好浓郁,真材实料,龙虾味道好鲜甜,汤入面仲有几粒龙虾肉添🤩♥️餐汤加酥皮加$48 两个餐都有跟餐汤,加酥皮就加$48我好钟意酥皮所以加咗😋入面系红萝卜汤餐厅仲有好多饮品可以拣朋友拣咗渣男酸柠茶($90)佢话好正😋我就拣咗椰林树影($85),Rum | Malibu | Coconut Milk | Honey | Pineapple Juice 呢几样加埋一齐嘅味道我好钟意😋呢间餐厅好适合同唔同人嚟,好倾到偈气氛好好嘅一间餐厅👍🏽👍🏽
♥️烤三文鱼柳海胆味噌汁意大利饭$198
意大利饭好正,煮得好有口感!
酱汁足够,但饭又唔会煮得太淋,
高质!烤三文鱼柳够晒厚😋烤得刚刚好。
面头仲有啲海胆,真系啖啖都好好味,
直头想再食多几碗。😋😋
♥️烤连骨羊扒配迷迭香红酒烧汁$198
♥️跟餐转龙虾汤加$48
♥️餐汤加酥皮加$48
两个餐都有跟餐汤,加酥皮就加$48
我好钟意酥皮所以加咗😋入面系红萝卜汤
餐厅仲有好多饮品可以拣
朋友拣咗渣男酸柠茶($90)
佢话好正😋
我就拣咗椰林树影($85),