2020-07-16 324 浏览
在太子食完晚饭,周围散步同顺便揾下有咩糖水店食,咁啱见到呢间甜品店。店内差不多坐满,好彩一入到去就有人走,所以唔洗排队。一入到去睇好就出去比钱叫左先,之后等店员送上。我就叫左椰汁西米露同焦糖白酒千层蛋糕。椰汁西米露入面有三色芋圆,芋圆十分烟韧,同时很香,可以食出芋头、蕃薯、紫薯味道,系出面糖水店食多数都唔会食到有芋头、蕃薯、紫薯味道。同其他甜品店唔同,佢哋嘅西米露入面会有芋头,令到个椰汁西米露更加好食同味道更丰富,唔会只有椰汁味。个千层蛋糕都好出色,外型好靓,食落有好香嘅焦糖味,同时不会太甜。蛋糕层数可能无出面咁多,会有比3多cream,适合好似我咁中意食cream嘅人。
椰汁西米露

焦糖白酒千层蛋糕

2020-07-08
$35 (宵夜)
椰汁西米露
焦糖白酒千层蛋糕