2016-11-26 2253 浏览
我呢个边炉精,一星期打足7日边炉都可以😁 其实打边炉可以打得好富贵,亦可以平民价,但最紧要系食材质素,用料新鲜!呢间餐厅除左有比较common既麻辣汤底,醉鸡锅⋯ 特别之处,每日有不同炖汤,可以饮,又可以打边炉😋炖乌鸡锅😋 足料👍🏻封门牛+牛肩脊老板好窝心,见我地少少,特别出碟双拼,等我地可以试多啲不同美食!封门牛,牛味十足,唔系度度食到!封门牛系牛嘅横膈膜下嘅一块肉,每只牛只有两条,可想而知有几咁矜贵!今日老板攞到货,我地有口福😁牛肩脊,肥瘦适中,肉质不韧😋!不过有封门牛系度,会被比下去😁韮菜饺,皮薄饀靓👍🏻虾丸(好似系⋯ 唔记得左个名😅)够新鲜👍🏻除左边炉食材,仲有生蚝食😋美国蚝我一向唔太喜欢,尤其珍宝蚝,得个大字,但无蚝味!但呢款美国生蚝,爽口甘甜!今日真系好口福,有咁多不同既新鲜材料,店舖唔太华丽,但诚意十足,值得推荐!

炖乌鸡锅😋 足料👍🏻
封门牛+牛肩脊

封门牛
韮菜饺,皮薄饀靓👍🏻
虾丸(好似系⋯ 唔记得左个名😅)够新鲜👍🏻