2021-05-30 1102 浏览
之前喺湾仔都见到有分店,一直想晏昼食lunch。知道海港城有分店,有日假期得闲,专登同老婆去食个lunch。本身对西班牙菜有兴趣,觉得好有风味。果日一去到,叫去左个冻汤、Tortilla、一份火腿、鹰嘴豆辣肉肠、国宝汤面。冻汤浓郁好杰,饮落去好有味,又唔会太咸,可以慢慢搭,试真啲个味。Tortilla 做得好好,香脆结实,个蛋煎得几香,配多件火腿脆酥,个卖相都好有心思,似幅艺术画作,但系个份量可能比较适合一位享用。火腿我地拣左迷你拼盘,可以试晕几款。鹰嘴豆辣肉肠本身用苹果酒煮,但系苹果酒嘅味道唔系好出,唔食得辣都可以试下,道菜上盘几有西班牙风味。国宝汤面点左黑毛猪汤面,重点系几片黑毛猪肉,选用材料用左比较有脂肪嘅猪肉去烤,食落去唔会觉得烤到干晒,有咬口,介意肥腻嘅食客可能拣海鲜汤面比较好,但个人觉得个面食得满足。食饱之后,我地点左两杯Sangria叹下作结。作为中和返上述美食嘅酒品,叫杯Sangria啱啱好!佢杯Sangria应该系用上华伦西亚橙做,果味系鲜甜唔酸,当然,我地将杯里面嘅水果食得干干净净。最后一提,餐厅嘅服务员态度好殷勤,特别系有位哥仔,好细心,好客气,令人好满意。我哋两
之前喺湾仔都见到有分店,一直想晏昼食lunch。

本身对西班牙菜有兴趣,觉得好有风味。

火腿我地拣左迷你拼盘,可以试晕几款。

我哋两公婆喺呢度食左个几好嘅假期午餐!

Bien restaurante, gracias! 🇪🇸🇪🇸🇪🇸