今日晏昼食下午茶,因为时间已经唔早,所以想有啲轻食,谂起想食面,美孚区嘅选择其实都算多。但车仔面就得一间啱啱醒起原来有一间新开嘅车仔面,于是乎特登行去睇吓。因为系原有嘅茶餐厅分店,所以喺原有茶餐厅门口张贴咗告示,我哋沿着告示一直行到街尾就揾到呢间车仔面店。可能因为新开嘅关系,同埋地点有啲唔就脚,所以入边一个客人都冇,我叫咗一个外卖系简单嘅三𩠌面拎走埋单$44,价钱合理。好快就得拎走。返到屋企一开觉得好有诚意,因为有一世碗嘅蒜蓉菜甫冇问自动摆咗喺入边,车仔面有菜谱真系好开心!我叫咗贡丸卤水鸡翼牛肚狗仔粉,我觉得每样𩠌都好好味,尤其是喺公园非常之弹牙出色拍得住另外一间连锁车仔面店x年~个汤亦都好够味我特登饮咗几啖,试吓会唔会过咗一阵好口渴,又唔会㖞!我觉得呢间车仔面非常唔错,一定会有下一次!希望下次小店可以收八达通唔系净系收现金啦~

自动附送菜甫
外卖自取