2023-10-11 1112 浏览
上次外卖食过佢地嘅韮菜煎饺同云耳椰菜并紫菜鲜肉汤饺,觉得几好食,决定今日放再黎堂食试埋佢地其他嘅饺子!舖头位置唔明显,咁啱楼试搭紧棚遮住间舖,所以有少少难揾。午饭时间都唔难揾位,唔洗等,座位枱面干净。等野食嘅时间比较长,大概10-15分钟,煎饺要再等耐少少。今次为左可以试多啲口味决定全部双并!1)云耳椰菜并白菜鲜肉汤饺个淮山瑶柱猪骨汤好味,饮唔出有味精,似屋企煲嘅汤。不过店员话汤渣会隔走晒,只系睇倒有瑶柱,汤入面冇晒其他材料喇。白菜同云耳椰菜饺都好出色!饺子肉馅饱满,鲜肉嫩滑加埋云耳椰菜/白菜嘅爽脆,肉菜比例平均,个人觉得非常唔错!2)云耳椰菜并紫菜鲜肉煎饺图中只影左紫菜鲜肉饺,有好香嘅紫菜味,呢款饺子用煎嘅方法煮,个人觉得更夹!同汤饺一样,馅料好饱满,紫菜感觉多过鲜肉,所以紫菜味真系好出。云耳椰菜饺煎同汤都一样好味!3)芝士粟米鲜肉并香菇鲜肉煎饺呢两款唔记得影相😅香菇鲜肉饺,菇味好浓,但口感冇云耳椰菜/白菜咁好,如果钟意食菇嘅朋友应该会几钟意呢款饺子。芝士粟米鲜肉饺,芝士味唔太出,粟米可以再多少少增加口感,相对于其他款嘅饺子,呢款食多两三只会好漏。另外,值得一提系佢地嘅辣菜甫,配上饺

今次为左可以试多啲口味决定全部双并!
1)云耳椰菜并白菜鲜肉汤饺

2)云耳椰菜并紫菜鲜肉煎饺
云耳椰菜饺煎同汤都一样好味!

3)芝士粟米鲜肉并香菇鲜肉煎饺
呢两款唔记得影相😅

另外,值得一提系佢地嘅辣菜甫,配上饺子真系一流👍🏻 不过个人认为可以辣多少少就更惹味!

最后,佢地店员嘅服务态度好好,好有礼貌,唔该前唔该后。

希望大家都可以支持下上水呢一间少有嘅饺子小店😋
2023-10-11