2016-07-08
1959 浏览
喺铜锣湾返工都有几年,之前有听同事介绍过呢间私房菜,但就未帮衬过!今日朋友打黎约食饭,就打算去试下。三点几先打电话去订位,以为太迟准备唔切,点知对方就好有礼貌话会尽力安排 耀华街我都几熟悉,所以唔太难揾,但上到3楼唔见有招牌又冇门牌,同普通住宅冇乜分别,都以为行错 晚餐包括甜点在内有十样菜,因私房菜唔单止冇招牌,亦冇餐牌,就等大厨发板啦!厨房都好快手,首先上左南瓜汤先,汤香滑味道唔错!冷蕃茄,蕃茄好清甜,但我唔钟意面上果D酱汁,感觉味道唔夹!韩松子沙律好食,菜新鲜爽脆,酱汁也好味!印象最深刻嘅系虾多士,多士脆得黎唔硬,而虾肉系剁碎成虾胶,铺在多士上煎,食落又脆又有口感,非常好食。芝士鹅肝卷,系用苏皮卷住D芝士及鹅肝酱,鹅肝酱的香味唔太突出,但都香口好味。木鱼鸭胸意粉,意粉软硬适中,食落可口。蜜糖鸡扒,系一味普通但又系大家经常食到的菜式,但就整的好好食,亦冇雪味!甜酸三文鱼嫩滑入味,而红酒黑醋猪扒,斋听个菜名都觉得开胃,食落亦真系冇油腻感,猪扒入味,红酒和黑醋制成的酱汁香味浓郁!最后的甜点有两种选择,绿茶布丁和焦糖炖蛋,味道唔会太甜,口感香滑,唔错!主菜的菜式唔突出,但味道可口。环境
今日朋友打黎约食饭,就打算去试下。
厨房都好快手,首先上左南瓜汤先,汤香滑味道唔错!
冷蕃茄,蕃茄好清甜,但我唔钟意面上果D酱汁,感觉味道唔夹!
韩松子沙律好食,菜新鲜爽脆,酱汁也好味!
木鱼鸭胸意粉,意粉软硬适中,食落可口。
主菜的菜式唔突出,但味道可口。环境舒适,价钱相宜,整体过得去,值得支持!