2023-04-15 1177 浏览
礼拜六夜晚黎东涌嘅Aroma印度餐厅,唔系好多人,应该因为交通唔系咁方便。系地铁站有车黎正记同东升楼。如果自己黎可能要系地铁站行15分钟或者先搭车去逸东村。Papri Chat系一道印度风味十足的开胃菜,由酥脆嘅饼干、香辣的薄荷酱、鹰嘴豆同薯仔组成,非常推荐。Chicken Tikka系我每次都叫嘅野食,佢烧得超香,完全无雪味而且肉质非常嫩滑、味道浓郁。我地仲叫左Shahi Korma,系北印度嘅咖哩。里面鸡有劲多旧,有丰富嘅奶油和香料,个人口味问题可能比较钟意masala 鸡。配咖哩当然唔少得naan。我地贪心地叫左Garlic Naan同Roti。Garlic Naan超级香蒜蓉味,而roti比较清淡唔油腻。总括黎讲,Aroma味道非常正宗,配料新鲜,而且性价比超高,我地食咁多都系每人200蚊左右。

chicken  tikka
chicken  tikka