2024-06-08 142 浏览
有follow开我既人都知道我最钟意就系去发掘香港各地既茶餐厅🍴特别系早餐时段既茶餐厅真系好吸引🍳今日朝早做完占,就紧系要食番个营养满满既早餐啦平时揾食都系去啲集团式嘅快餐店,但其实香港既横街小巷入面都有唔少宝藏餐厅🥰而今日既呢间乐乐冰室原来已经系上水开左14年🍞经济完疫情都依然站得住脚👍🏼因为佢地有一份坚持,无论系用既食材方面定系烹调方法上都十分讲究,就好似早餐粉面个汤底都系自己熬制,怪唔之得清得黎但都好够味另一样野一食就食得出用心既一定唔少得佢地既鸡蛋🥚因为系香港本土农场一早就系流浮山农场运过嚟,所以新鲜既鸡蛋蛋黄都特别浓郁😍真系第一次食原来新鲜既蛋系咁有味道👅另外老板同share我知佢地既牛油原来全部都系一砖砖外国来货牛油🧈并唔系一般茶餐厅既个种一罐罐既牛油,所以呢啲细心位原来就系佢地留得住一班食客既原因🤓除左早餐之外,佢地既焗餐都一样吸引🤩因为佢地既茄汁系用新鲜蕃茄打成🥫而且系自己调味,配埋意大利水牛芝士🧀🇮🇹下次真系要再去至得啦。🐒营养早餐💰$46👉🏻叉烧或雪菜肉丝通粉👉🏻炒鲜奶滑蛋或煎本港农场鲜蛋👉🏻餐肉或火腿👉🏻牛油厚多士👉🏻热咖啡

另一样野一食就食得出用心既一定唔少得佢地既鸡蛋🥚

🐒营养早餐💰$46